29/03/2013
Florlu Gazlar Yönetmeliği ve Sonrası
Ülkemizde Avrupa Birliği ile uyum çalışmaları yapılmakta olan ve yakın gelecekte yürürlüğe girmesi beklenen Florlu Gazlar Yönetmeliği hakkında Sn Kadir İsa Hocamızın sektöre yönelik bilgilendirme eğitimi vermesi planlanmaktadır.
FLORLU GAZLAR YÖNETMELİĞİ VE SONRASI
Ülkemizde Avrupa Birliği ile uyum çalışmaları yapılmakta olan ve yakın gelecekte yürürlüğe girmesi beklenen Florlu Gazlar Yönetmeliği hakkında Sn Kadir İsa Hocamızın sektöre yönelik bilgilendirme eğitimi vermesi planlanmaktadır. Eğitim Programı ve içeriği aşağıda belirtildiği gibidir.
Verilecek olan eğitim web üzerinde uzaktan eğitim olarak verilecektir. Uzaktan eğitime katılacak kişilerin evlerinden ya da kendilerine en uygun ortamdan kendi bilgisayarları aracılığı ile sisteme bağlanarak seminere katılmaları mümkün olacaktır.
Eğitim Programı:
Eğitim Tarihi: 29 Mart 2013 Cuma
Eğitim Saati: 11:30-12:30
Eğitimci: Dr KADİR İSA
Eğitim Yeri: Web üzerinden eğitim
Eğitim Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘OTİM ve Florlu Sera Gazı İçeren Sabit Ekipmanların Tespiti ve Teknik Personel Eğitimi Komisyonu 6. Toplantısı’ programına alınmış olup, programın yapıldığı salondan canlı bağlantı sağlanarak interaktif eğitim yapılacaktır.
Eğitimin son 30 dakikalık bölümüne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları, Ozon Tabakasının Korunması Şube Müdürlüğü'nden Uzman Semra GÜNEN ve Şube Müdürü Pervin DOĞAN katılımları ile katkı koyacaklardır.
DETAYLI İÇERİK:
Florlu Gazlar (F-Gaz) Yönetmeliği EC 842/2006, iklimlendirme-soğutma (İKS) sistemlerinin montaj, bakım ve tamiri konusunda faaliyet gösteren teknik elemanlar ve servis şirketlerinin, yönetmelikte belirtilen minimum yeterlilikler kapsamında eğitim ve sertifikasyonu konusundaki çerçeveyi belirlemektedir. Yönetmelik 17 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanmış ve yakın geçmişte Avrupa Birliği üye ülkelerinde uygulamaya sahasına girmiştir. Bu yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) tarafından gerçekleştirilen benzer yönetmelik çalışmalarına rehber teşkil etmesi açısından da önem arz etmektedir.
ÇŞB tarafından bu amaçla gerçekleştirilecek toplantılardan birisi 29 Mart 2013 tarihinde Ankara’da düzenlenecektir. Karar alıcıların da iştirak edeceği bu toplantı sonuçlarının ilgili sektörlere yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu pilot uygulama, söz konusu makamlarca da uygun bulunmuştur. Bu sayede, platformun yerden ve zamandan bağımsız olarak nasıl çalıştığı konusunda da geri bildirimler alma imkanımız olacaktır. Bu web seminerde, katılımcıların F-Gaz yönetmeliğinin ana hatları konusunda bilgilenmesi amaçlanmakta olup, son 30 dakikalık bölümüne ÇŞB uzmanlarından birinin de katılımı planlanmaktadır.
KAYIT İŞLEMLERİ:
Kayıt için fritermakademi@friterm.com adresine mail atabilirsiniz.
Isim/Soyad:
Çalıştığınız Kurum :
E-posta adresiniz:
Telefon No:
Bilgilerini bize ulaştırmanız durumunda Friterm Akademi tarafından size Sanal Sınıf Oturum Katılım bağlantı adres ve şifresi gönderilecektir.
Katılımda başvuru önceliği esas alınacaktır.
Kayıt için en geç 26 Mart Salı gününe kadar başvurunuzu rica ederiz.